Serie

Skribent

MovieZine

30 oktober 2019 | 11:15

Så blir nya streamingtjänsten HBO Max

AT&T och WarnerMedia visar upp sitt vapen för streamingkriget. År 2020 är det dags för ännu en vod-tjänst på den amerikanka marknaden.
HBO Max är namnet på den nya streamingtjänst som lanseras i USA i maj 2020. HBO:s nya tjänst kommer att erbjuda innehåll för unga millennials, underhållning för familjer och tv-serier för vuxna, skriver The Verge.
 

1. Kändisar rekommenderar

 
Under en presentation i tisdags lyfte man fram vikten av kurerat innehåll, till skillnad från Netflix algoritmer. Istället för att scrolla i evighet för att hitta något att se, kan användarna förlita sig på tips från kändisar. Om du någonsin undrat över Zac Efrons favoritskräckis, så är det "Exorcisten".
 
 

2. Highlights

 
Ett annat sätt för att guida användarna till rätt innehåll blir Highlights. På bilden nedan kan vi exempelvis se hur "Vänner"-avsnitt listas utefter stora gäststjärnor.
 
 

3. Originalserier och filmer från Warner Bros

 
Vid lanseringen nästa år ska tjänsten erbjuda 31 originalserier. Några stora titlar som redan är beställda är Ridley Scotts "Raised By Wolves", och nya "Game of Thrones"-spinoffen "House of the Dragon". De flesta serier kommer att släppas med ett avsnitt i veckan.
 
HBO Max kommer också förlita sig på originalfilmer från Warner Bros. Planen är 8 till 10 långfilmer om året enligt Variety, bland annat den kommande komedin "Superintelligence" med Melissa McCarthy.
 
Framöver kan det bli aktuellt med påkostade serietidningsfilmer från DC:s universum, som utvecklas exklusivt för streamingtjänsten.
 
Prislappen landar på 14.99 dollar men just nu är det inte känt om HBO Max släpps utanför USA.
| 30 oktober 2019 11:15 |