Film

Skribent

MovieZine

11 december 2023 | 10:20

Så blir nya "Jönssonligan" 2024 - första bilden släppt!

2024 års "Jönssonligan" går tillbaka till den klassiska filmseriens själ, men är placerad i en nutida kontext.
MovieZine var först med att berätta om en ny "Jönssonligan"-film som återupplivar de klassiska karaktärerna.
 
Idag släpper SF Studios den första bilden på de nya huvudrollsinnehavarna i sina roller. Den ikoniska ligan spelas av Robert Gustafsson (Charles-Ingvar “Sickan” Jönsson), Jonas Karlsson (Vanheden), Anders Jansson (Dynamit-Harry) och Jennie Silfverhjelm (Doris).
 

Planen är tajmad in i minsta detalj

 
Efter år på flykt återförenas Sickan med Vanheden, Harry och Doris för en ny kupp. Planen, tajmad in i minsta detalj, är att stjäla ett komplett T-Rex-skelett från Naturhistoriska museet och sälja det till den skrupelfrie affärsmannen Wall Enberg för 320 miljoner kronor.
 
De har dock inte räknat med Rigmor Gren, en åldrad kriminalare, besatt av idén att ställa Jönsson inför rätta innan hon själv går i pension.
 
 

Första trailern till "Jönssonligan" i jul

 
En första teaser till nya "Jönssonligan" visas snart på bio framför julens komedi "Ett sista race". Filmen produceras av FLX och Tonefilm i samproduktion med SF Studios samt med stöd från Svenska Filminstitutet.
 
- Det har varit fantastiskt roligt att få se ligan komma till liv i dessa begåvade skådespelares skepnad, säger Anna Anthony och Rebecka Lafrenz, filmens producenter.
 
"Jönssonligan" har biopremiär i Sverige julen 2024.
| 11 december 2023 10:20 |