Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

18 augusti 2015 | 12:00

Så blir "Homelands" nya säsong

Peruker, pojkvänner, Putin... Hör Claire Danes och de andra "Homeland"-stjärnorna beskriva femte säsongen med sina egna ord.
*Observera att spoilers förekommer i texten om den kommande säsongen, läs vidare på egen risk!*

I oktober är den mångfaldigt Emmy-belönade thrillerserien tillbaka och den som saknat Claire Danes gråtfeja kommer återigen bli rikligt belönad. 

I den nya omgången kommer handlingen ta plats i Berlin, där också inspelningarna har ägt rum. Det är för övrigt, enligt sändande kanalen Showtime, första gången en amerikansk tv-serie spelat in en hel säsong i Tyskland. Så sent som för några dagar sedan knäpptes bilder på en nästintill oigenkännlig Danes i sin roll som den bipolära före detta CIA-agenten Carrie Mathison tillsammans med Mandy Patinkin, som spelar Carries mentor Saul Berenson i serien. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Carrie är inte längre "drönar-drottning", som Danes själv uttrycker det i klippet här nedan. I stället har det gått två år sedan sist och Carrie bor i Berlin och arbetar för en privat säkerhetsfirma. Hon har också fått en tysk pojkvän (Alexander Fehling).

 
Men för att parafrasera ett riktigt känt filmcitat: "Just when she thought she was out, they pull her back in." (Ni vet väl vilken film?)

De 12 nya avsnitten kommer ta upp aktuella världsämnen såsom IS, Putin, Edward Snowden och Charlie Hedbo-skjutningarna, skriver EW.

"Sagan om Ringen"-stjärnan Miranda Otto är ny i serien, och spelar den Berlin-stationerade CIA-chefen Allison Carr. 

"Homeland" har amerikansk premiär 4 oktober, men till skillnad från föregående år, då vi svenskar haft lyxen att se avsnitten redan dagen därpå, får vi nu vänta en vecka på att de sänds i SVT. Så 11 oktober är startdatum i SVT.

Men redan nu 22 augusti börjar SVT24 och SVT Play köra en reprisomgång av fjärde säsongen, för den som vill se om eller se ikapp. 
| 18 augusti 2015 12:00 |