Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

6 oktober 2015 | 21:00

Så blir "Fear the Walking Deads" andra säsong

Seriens showrunner, Dave Erickson, har spillt en del bönor gällande de 15 kommande avsnitten.
Obs! Serien innehåller spoilers för första säsongen - och berättar saker om andra säsongen du kanske hellre vill vara utan. Läs vidare på egen risk!

När "Fear the Walking Dead" zoomade ut för sista gången i säsongsfinalen befann sig huvudpersonerna hemma hos den mystiske Strand (Colman Domingo), som visade sig ha en lyxjakt ("Abigail") redo. Det var den positiva slutnoten. Den negativa var att Liza  (Elizabeth Rodriguez) dog, efter att ha blivit biten och Travis (Cliff Curtis) agerat bödel. 

Så vad är planerat för andra säsongen? The Hollywood Reporter tog reda på följande fakta från "Fear the Walking Deads" showrunner Dave Erickson.

Tempot ökar


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Om du tyckte de första fem avsnitten gick i snigelfart så var det ingen inbillning. Det var med flit. 

- Vi vill alltid utmana de förväntningar som läggs på oss och dessutom göra serien så tonalt annorlunda och speciell som den behöver och vill vara, säger Erickson. 

Därför saktade de ner händelseförloppet. Också för att inte göra "The Walking Dead"-fansen besvikna (där mottot skynda långsamt är skrivet med guldtråd). Men sedan i sjätte avsnittet gick allt undan. Och i det kommer det fortsätta göra även i fortsättningen.

- Vi har ökat tempot i andra säsongen.

De har fortfarande hopp om framtiden


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Trots att de nu vet att det är ett zombieutbrott vet de ännu inte att loppet är kört. De vet inte att hela världen är smittad. De tror att de kan komma undan.

- De har inte haft någon som sagt till dom att "världen är uträknad, detta är vad vi kommer utrotas av". Det är något de kommer behöva processa under andra säsongen, säger Erickson. 

- Det blir deras nästa stora motgång. 

Det har bara gått två veckor


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

När första säsongen tog slut hade det bara gått två veckor i serien. Och förmodligen kommer andra säsongen ta vid där den första slutade.

- Vi vill inte hoppa för långt fram, säsongsfinalen lämnade så mycket emotionellt bagage, med förlusten av Liza och Griselda, som vi har en förpliktelse att följa upp. Hur ska våra karaktärer hantera efterspelet? Hur kommer Chris (Lorenzo James Henrie) se på sin pappa? Hur ska Travis se på sin son? Kommer de klara av att smälta det som hänt och hitta tillbaka till varandra? Det kommer bli en prövning, säger Erickson. 

- Dessutom har Ofelia (Mercedes Mason) tvingats inse att hennes far (Rubén Blades) var ett monster i hemlandet, och att förlusten av Griselda (Patricia Reyes Spíndola) nästan kan ses som ännu en av hennes fars synder. Hon kommer se annorlunda på sin far hädanefter.

Två veckor betyder också att Rick (Andrew Lincoln) i "The Walking Dead" inte hamnat i koma ännu. Det kan ge ett hum om hur tidigt in i apokalypsen serien är. 

Skepp o'hoj?


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Lyxjakten Abigail ligger där ute och frestar. Strand vill dit. Men den är tydligen inte helt lätt att nå, säger Erickson kryptiskt. Inte heller står det klart om båten är öde eller om någon annan hunnit före. För Strand är inte den ende som kommit till insikten att chanserna för överlevnad är större ute på vattnet. 

- Då kommer man snabbt till frågan - vilka är värst, zombierna eller människorna? Det kommer bli en hel del action till havs - och på land. Vi delar upp det. Det finns en intressant dynamik i att göra så. 

- Och om och när vi når båten, får ni se om den är öde eller inte.

En glädjande grej dock: zombierna kan inte fungera i/under vatten.

"Fear the Walking Dead" är tillbaka nästa år med 15 nya avsnitt. Den första säsongen går att streama nu på HBO Nordic. 
| 6 oktober 2015 21:00 |