Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

9 oktober 2015 | 15:00

Ryktet säger att "Avengers: Infinity War" blir historiens överlägset dyraste filmer

Ofattbar budget till Marvels tvådelade storsatsning.
Nyhetssajten Bleeding Cool säger sig ha deltagit i en konversation med "några väldigt trovärdiga insiders med inblick i kommande superhjältefilmer" där ämnet var budgeten för de två kommande "Avengers: Infinity War"-filmerna.

Produktionsbudgeten kommer tydligen att ligga på, hör och häpna, en miljard dollar för de båda filmerna. Det är lite drygt 8,2 miljarder svenska kronor i dagens penningvärde. Av de pengarna är runt 400 miljoner dollar till för regissörerna, manusförfattarna, producenterna och skådespelarna, där Robert Downey Jr. ska få i runda slängar hälften av skådisbudgeten själv.

Om det här ryktet visar sig stämma blir "Avengers: Infinity War" det överlägset största filmprojektet någonsin. För referens kostade "Hobbit"-trilogin 745 miljoner dollar totalt, och världens hittills dyraste film, "Pirates of the Carribean: I främmande farvatten", kostade 378 miljoner dollar att göra.


Hur trovärdigt ryktet är är svårt att säga då varken manus eller handling är klara än, så ta det hela med en nypa salt tills vi får en officiellt uppgift.
| 9 oktober 2015 15:00 |