RYKTE

Skribent

Robin Cocks

27 november 2019 | 13:00

Rykte: Tre "Metroid"-spel är under utveckling just nu

Enligt nya rykten som har börjat florera så ska inte mindre än tre "Metroid"-spel vara under utveckling till Switch. Enligt dessa rykten är det en nyutgåva av "Metroid Prime Trilogy", en remake på "Super Metroid" samt det helt nya "Metroid Prime 4".
Det finns mycket att spela på Nintendo Switch, men ännu har vi inte fått se något spel från rymdactionserien "Metroid". Vi vet sedan tidigare i år att arbetet med "Metroid Prime 4" helt startades om med nya utvecklare eftersom Nintendo inte ansåg att den version de började jobba på höll måttet med de tidigare spelen i serien.
 
Nu har det dykt upp flera rykten från olika håll att det inte bara är "Metroid Prime 4" som är under utveckling, utan ytterligare två "Metroid"-spel ska vara på gång till Switch. Det ena ska enligt ryktena vara en uppdaterad version av "Metroid Prime Trilogy", en samling med de första tre spelen i "Metroid Prime"-serien som släpptes till Nintendo Wii under 2009. Det andra spelet ska tydligen vara en remake av det klassiska Super Nintendo-spelet "Super Metroid".
 
Enligt dessa rykten ska "Metroid Prime Trilogy" ha varit färdigt under en längre tid, men eftersom Nintendo valde att skjuta upp "Metroid Prime 4" så har man väntat med att avslöja "Trilogy". Om dessa rykten stämmer eller inte får vi helt enkelt vänta och se. Men med tanke på att årets Game Awards hålls om cirka två veckor så kanske vi får veta ett eller annat kring "Metroid"-serien.
 
"Metroid"-serien handlar om prisjägaren Samus Aran och hennes kamp mot rymdpirater och andra rymdvarelser. Serien har hämtat mycket inspiration från "Alien"-filmerna, däribland namnet på Samus ärkefiende Ridley (Ridley Scott).
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Vad tror ni om dessa rykten? Vill ni se en remake av "Super Metroid" och en upphottad version av "Metroid Prime Trilogy" till Switch?
| 27 november 2019 13:00 |