Spel

Skribent

Anders Eklöf

23 april 2024 | 13:00

Rykte: Populära "Helldivers 2" kan komma till Xbox

Enligt nya rykten kan det populära svenskutvecklade science fiction-spelet komma även till Xbox.
Tidigare i år släpptes det svenska spelet "Helldivers 2" till Playstation 5 och PC, som snabbt blev en enorm försäljningssuccé över hela världen med ett stort spelarantal.
 
I spelet samarbetar du med andra spelare för att försvara jorden från en invasion av slemmiga insektsutomjordingar, lite som i kultklassikern "Starship Troopers".
 
Spelet är dock utgivet av Playstation, så Xbox-spelare har inte fått prova spelet. Nu ryktas det dock att det kan komma till Xbox-konsoler.
 
 
Det är i podcasten XboxEra som en av medlemmarna har hört rykten om att det "preliminärt" pratas om att släppa "Helldivers 2" till Xbox Series X/S.
 
Playstation-chefen Jim Ryan har en historia om att inte samarbeta med Xbox, men enligt podcasten ska den nya chefen Hiroki Totoki vara mer öppen för att släppa spel på Xbox.
 
Det låter inte helt omöjligt, med tanke på att det skulle innebära ännu mer försäljning av spelet. Xbox har själva visat ett intresse av att släppa sina spel till andra format, då de tidigare Xbox-exklusiva spelen "Pentiment", "Sea of Thieves" och "Hi-Fi Rush" har släppts på Playstation 5.
 
Xbox-chefen Phil Spencer har till och med sagt till sajten Game File att han inte förstår "vem i branschen det hjälper att inte släppa Helldivers 2 till Xbox".
 
När vår skribent Lucas Mass provspelade "Helldivers 2" skrev han att det "levererar utsökt samarbete och kaos". Spelet har sålts i ungefär 8 miljoner exemplar.
 
Hoppas du att "Helldivers 2" kommer till Xbox-konsoler?
| 23 april 2024 13:00 |