RYKTE

Skribent

David Grundström

15 maj 2017 | 13:30

Rykte: Nintendo utvecklar ett "The Legend of Zelda" som mobilspel

Enligt Wall Street Journal så finns Zelda snart i våra mobiler. Här är vad vi vet och några spekulationer!
Det kanske inte är helt främmande att Nintendo börjat utveckla spel till våra smartphones. Med "Super Mario Run" som släpptes i slutet av förra året, och "Fire Emblem Heroes" så är dem redan på god väg att börja ta över vår pendlartid.
 
Nu rapporterar Wall Street Journal (artikeln är bakom en betalvägg) att ett mobilspel för "The Legend of Zelda" skall vara på tur efter det "Animal Crossing" som något försenat skall komma under andra halvåret av 2017. 
 
Nintendo har originellt sagt att de skall släppa 5 stycken mobilspel innan mars 2017. Någonting de bevisligen inte lyckats göra, men som ändå ger en aning om att fler projekt än de vi än så länge fått se är i görningen. Att "Zelda" skulle vara ett av spelen Nintendo tar till våra mobila enheter känns också som ett väldigt säkert kort, då det är en av deras mest älskade spelserier.
 
 
Hur kan spelet komma att se ut då? "Super Mario Run" var gratis att testa de första 3 banorna, för att sedan låsa upp resten av spelet behövde du lägga ut närmare 100 kr. Deras andra spel, "Fire Emblem Heroes", är istället gratis att spela men erbjuder mikrotransaktioner för att få övertag - ganska likt andra mobilspel såsom "Candy Crush". 
 
Då det finns större pengar att tjäna i gratismodellen med mikrotransaktioner är detta troligen den form vi kommer se i det mobila "The Legend of Zelda". Personligen hoppas jag på möjlighet att köpa spelet och slippa lägga ut extra kostnader, hur det blir får vi nog veta längre fram om, eller när, spelet visas upp.
 
Vad tycker du om Nintendos mobila satsningar?
| 15 maj 2017 13:30 |