Spel

Skribent

Anders Eklöf

11 januari 2024 | 21:08

Rykte: Nintendo Switch 2 kan släppas under 2024

En tillverkare av AI-mjukvara kan ha råkat avslöja lanseringsdatumet för nästa konsol från Nintendo.
Än så länge har vi inte fått någon som helst officiell information om nästa konsol från Nintendo, men en vild chansning är att den kommer vara en kraftfullare version av Nintendo Switch – med tanke på att den har sålts i över 129 miljoner exemplar.
 
Vi har tidigare rapporterat om att Nintendo Switch 2 inte blir något tekniskt underverk, utan att den är på ungefär samma tekniska nivå som Playstation 4 och Xbox One.
 
Enligt företaget Ai Shark (tidigare GameShark) verkar det dock som att nästa konsol från Nintendo kan lanseras i september 2024. Detta enligt ett pressmeddelande (källa Digital Trends) som berättar att företaget är redo att lansera sin nya mjukvara då, "planerat samtidigt som Nintendo Switch 2".
 
Hoppsan, får man väl säga om det visar sig stämma. Nintendo Switch släpptes i början av 2017, så då skulle nästa konsol lanseras över sju år efter den. Det bäst säljande spelet till konsolen är "Mario Kart 8 Deluxe" (57 miljoner exemplar), följt av "Animal Crossing: New Horizons" (43 miljoner) och "Super Smash Bros. Ultimate" (32 miljoner).
 
Enligt uppgifter till journalisten Jason Schreier ska det dock bara ha handlat om "gissningar" från Ai Shark. Det låter dock lite märkligt.
 
Än så länge finns det alltså ingen som helst officiell information från Nintendo, men skulle det stämma kan vi nog räkna med att få veta mer under de kommande månaderna. 
 
Hur skulle du vilja att Nintendo Switch 2 ser ut? 
| 11 januari 2024 21:08 |