Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

19 september 2023 | 12:00

Nintendo Switch 2 blir inget tekniskt underverk - jämförs med PlayStation 4

Dokument som framkommit efter Microsofts köp av Activision har gett oss mer information om Nintendos kommande konsol.
Nya rapporter om Nintendo Switch 2 (eller vad den kan tänkas heta) avslöjar att konsolen inte blir något tekniskt underverk, skriver Kotaku. I samband med Microsofts köp av Activision har flera dokument från spelbolaget blivit tillgängliga.
 
Activision har träffat Nintendo och pratat om den nya konsolen. Mycket är censurerat, men vi kan ändå läsa att kommande Switch 2 är på samma nivå som PlayStation 4 och Xbox One. Konsoler som alltså började säljas under 2013-2014.
 
Nej, det var ett tag sedan Nintendo försökte göra en konsol med liknande prestanda som sina konkurrenter. GameCube kanske kunde springa jämsides PlayStation 2, men sedan dess har Nintendo istället satsat på mer innovativ design.
 
Nintendo Wii var långt ifrån Microsofts och Sonys motsvarigheter, men hade ändå en unik gimmick som visade sig vara populär. Wii U var inte en lika lyckad satsning, men gav ändå Nintendo en försmak inför vad som skulle komma efter.
 
Resultatet blev Nintendo Switch som släpptes 2017. Hittills har denna konsol sålt 129 miljoner enheter, och är den tredje mest sålda spelmaskinen efter PlayStation 2 och Nintendo DS. Så det är inte konstigt att Nintendo försöker göra en liknande konsol igen.
| 19 september 2023 12:00 |