Rykte

Skribent

Mats Karlsson

10 juli 2014 | 17:10

Rykte: Chris Columbus hoppar på nya "Gremlins" och "Goonies"

"Harry Potter"-regissören rapporteras att bli båda filmernas producent.
Både "Goonies" och "Gremlins" är två välkända 80-talsklassiker, som Hollywood vill ta till bioduken igen. För ett år sedan fick vi reda på planerna att göra en remake av "Gremlins" och för tre månader sedan stod det klart att det blir en uppföljare till "Goonies". Nu ryktas det om att "Harry Potter"-regissören Chris Columbus har klivit ombord båda projekten som producent, rapporterar The Tracking Board.

Eftersom Columbus har skrivit manus till båda 80-talsklassikerna är han väl införstådd hur filmerna är och vad som krävs för att få till de nya filmerna. Dessutom har planerna för nya "Gremlins" ändrats, nu planerar man inte längre att göra en remake, utan en reboot-liknande uppföljare som ska utspelas 30 år efter originalfilmen.

I en intervju för ett år sedan berättade Columbus att han var tveksam till att göra nya "Gremlins" med hjälp av CGI.

- Jag tror att det är omöjligt att återskapa filmen med CGI. Man kommer tveklöst förlora dess charm om man gör det, sa Columbus.

"Gremlins" regisserades av Joe Dante som inte har visat något stort intresse av att återvända, men Richard Donner som regisserade "Gonnies" är däremot redo att göra uppföljaren "Goonies 2".
| 10 juli 2014 17:10 |