Film

Skribent

Alexander Svensson

14 mars 2024 | 17:30

Ryan Goslings stora actionrulle hyllas av kritikerna - och av Steven Spielberg

Har Ryan Gosling ännu en stor hit på gång?
Ryan Gosling går från klarhet till klarhet. Efter att hans kenergy nått sin kulmen med hyllade live-framförandet av hitlåten “I’m Just Ken” från “Barbie” under Oscarsgalan så släpps nu hans nästa film: actionfilmen “The Fall Guy”. Och hittills är mottagandet oerhört positivt.
 
“The Fall Guy” följer stuntmannen Colt Seavers (Gosling) som jobbar på en ny storfilm regisserad av hans ex (Emily Blunt). När filmens huvudroll (Aaron Taylor-Johnson) försvinner spårlöst är det upp till Colt att applicera sina stuntfärdigheter i ett actionpackat äventyr för att hitta honom.
 
 
“The Fall Guy” har nu haft sin premiär på filmfestivalen SXSW, och de recensenter som fått se filmen där verkar verkligen gilla den. Just nu sitter “The Fall Guy” på 90% positiva omdömen på Rotten Tomatoes, vilket inte är så pjåkigt, minst sagt. THR har till exempel skrivit att “The Fall Guy” är “den ovanliga sortens stor studiofilm som känns mänsklig”, medan Collider skriver att det rör sig om “en extremt välgjord actionfilm som surrar av energi och charm under hela sin 125 minuter långa speltid”.
 
Recensenterna är inte heller ensamma om att gilla “The Fall Guy”. Ryan Gosling berättade nyligen för Variety att självaste Steven Spielberg berömt filmen när de sprang på varandra under årets Golden Globe-gala:
 
Pröva inte det här hemma.
 
- Jag såg Steven Spielberg komma gåendes mot mig. Jag känner inte Steven Spielberg. Jag tänkte att det finns inte chans att han kommer för att prata med mig. Men trots det kom han närmare, och då trodde jag att jag visste vad som skulle hända. Jag kommer peka mot honom, och han kommer säga “Inte du, personen bakom dig”, så jag tänker inte göra det. Till slut sade jag: “Jag?” och han svarade, “Ja, du”. Jag säger, “Förlåt, jag trodde inte att du kom för att prata med mig”. Och jag ställde mig upp och han kramade mig och sade, “Jag såg just “Fall Guy” och jag älskade den”.
 
Så där ser man, både recensenterna och Steven Spielberg är övertygade. Förhoppningsvis innebär det att vi har något verkligt speciellt att se fram emot när “The Fall Guy” har svensk premiär den 26 april.
 
| 14 mars 2024 17:30 |