Film

Skribent

Viktor Eriksson

24 januari 2024 | 17:20

Ryan Goslings pik mot Oscarsgalan - läs hans uttalande här

"Det finns ingen Ken utan Barbie, och det finns ingen "Barbie"-film utan Greta Gerwig och Margot Robbie."
Skådespelaren Ryan Gosling, som spelade Ken i "Barbie", har reagerat på att han nominerats till en Oscar för bästa manliga biroll medan varken Margot Robbie , som spelade Barbie, eller Greta Gerwig som regisserade filmen har nominerats.
 
“Jag är extremt ärad över att bli nominerad av mina kollegor tillsammans med så otroliga skådespelare i ett år som innehållit så många fantastiska filmer", skriver Ryan Gosling i ett uttalande till The Hollywood Reporter.
 
"Och jag trodde aldrig att jag skulle säga det, men jag är så ärad och stolt över att det är för att jag porträtterat en plastdocka vid namn Ken."
 
Han fortsätter.
 
"Men det finns ingen Ken utan Barbie, och det finns ingen "Barbie"-film utan Greta Gerwig och Margot Robbie, de två personer som är mest ansvariga för den här historieskapande, globalt firade filmen. Inget erkännande hade varit möjligt för någon i filmen utan deras talang, ihärdighet och genialitet. Att säga att jag är besviken över att de inte nominerats i deras respektive kategorier skulle vara en underdrift." 
 
Även America Ferrara, som Oscarnominerats för bästa kvinnliga biroll i "Barbie", och Simu Liu, som spelar Tourist Ken/Rival Ken, har reagerat. 
 
– Jag var otroligt besviken över att de inte nominerades, säger America Ferrara till Variety.
 
"Att ha delvis varit involverad gav mig insikt i hur hårt Greta och Margot var tvugna att kämpa för att få "Barbie" gjord, och hur perfekt de lyckades. Tillsammans startade de en rörelse, berörde världen och återupplivade bioupplevelsen. De förtjänar allt. De är allt", skriver Simu Liu på X, tidigare Twitter.
 
Värt att uppmärksamma är att även om Margot Robbie inte nominerades till bästa skådespelerska för "Barbie" är hon fortfarande nominerad för bästa film som en av "Barbies" producenter. Greta Gerwig blev inte nominerad för bästa regi men är fortfarande nominerad för bästa adapterade manus. 
| 24 januari 2024 17:20 |