Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

22 januari 2024 | 14:30

Oliver Stone spyr galla på Hollywood: "Ryan Gosling slösar sin tid om han gör sån skit för pengar"

Oliver Stone är senaste regissören som kritiserar Hollywoods nuvarande tillstånd.
Oliver Stone är senaste namnet som gapar stort och spyr galla över nutidens Hollywood och allt den står för. Han kritiserar filmer som "Barbie" och populära actionfilmer som enligt honom har "spårat ut i det ologiska". I en intervju som just uppmärksammats av Deadline säger han: 
 
- Ryan Gosling slösar sin tid om han gör sån skit för pengar. Han borde göra mer seriösa filmer. Han borde inte bidra till infantiliseringen av Hollywood. Nu är allt bara fantasy, fantasy, fantasy, inklusive alla krigsfilmer: fantasy, fantasy. 
 
Stone ansluter sig till bland andra Kelly Reichardt och Ruben Östlund som kritiserar "Barbie". I en intervju med Premiere erkänner Östlund att han heller inte gillade "Barbie" och kallar filmen för "cynism förklädd till optimism". 
 
Oliver Stone är missnöjd med Hollywoods nuvarande tillstånd. 
 
Det är inte bara "Barbie" som får sig en känga av Stone, utan "Fast"-serien kritiseras också av den Oscarsvinnande regissören som säger att han en gång i tiden njöt av filmerna, men att dom "har blivit som Marvel-filmer. Jag menar, hur många explosioner kan man se?" Stone fortsätter snabbt till en annan populär actionserie, nämligen "John Wick" med Keanu Reeves
 
- På planet tittade jag på "John Wick" som är tre timmar. Och jag somnade typ 778 gånger under filmen. Varje gång jag vaknade till såg jag hur han höll på att döda fler människor. Det är som om världen har spårat ut i det ologiska. 
 
Oliver Stone har bidragit med filmer som "Midnight Express", "Born on the Fourth of July", "Alexander" och "Snowden". Han har vunnit 4 Oscarsstatyetter och senaste filmen han regisserat går under titeln "Nuclear". 
 
Håller du med Oliver Stone? Kommentera nedan
| 22 januari 2024 14:30 |