Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 september 2018 | 21:00

Ryan Gosling är snart tillbaka bakom kameran

Förbereder sin andra långfilm efter underskattade "Lost River".
Skådespelarens regidebut sågades efter filmfestivalen i Cannes och föll i glömska. Men Ryan Gosling tänker inte ge upp på sina filmskapar-drömmar, utan söker just nu finansiering till sin andra långfilm.

Det berättar filmfotografen Benoît Debie berättar i en fransk intervju, och han avslöjar också att Netflix har visat intresse för hans och Goslings nya projekt:

- Jag har ett nytt projekt på gång med Ryan Gosling. Finansieringen är inte klar och Ryan sa att Netflix vill producera. Men under villkoren att han skulle filma digitalt, och kanske inte släppa den på bio alls. Jag sa att det vore synd, och han höll med.
 
 
Goslings första film som regissör var den mystiska dramathrillern "Lost River" från 2014, en film som jag gav toppbetyg och som de flesta andra kritiker gravt missförstod. Det ska bli spännande att se om Gosling håller fast vid sin filmstil eller om han provar något helt annorlunda den här gången.

Intressant är också att han nobbar erbjudandet från Netflix, som lockat över filmskapare som Alfonso Cuarón, Paul Greengrass, Martin Scorsese och bröderna Coen. Skönt att höra att det finns de som fortfarande ser värdet i att visa upp sina alster på stor duk.
| 17 september 2018 21:00 |