Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

13 januari 2023 | 14:00

"Harry Potter"-skådespelaren om avslutningen på den udda skräckserien

MovieZine snackar med Rupert Grint och Nell Tiger Free om den sista säsongen av M. Night Shyamalans udda och läskiga skräckserie "Servant" hos Apple TV+.
"Servant" var en av de första tv-serierna att släppas hos Apple TV+ när streamingtjänsten lanserades med ett förhållandevis blygsamt utbud. När M. Night Shyamalans serie nu går i mål efter fyra säsonger så har Apple TV+ vuxit fram som en av de streamingtjänster med absolut högsta lägstanivå och en tendens att få fram riktiga kvalitetsserier. Där en spridning mellan väldigt olika titlar i stil med "Ted Lasso", "For All Mankind", "Pachinko", "Severance" och "Servant" gjort att det gäller att hålla ögonen på deras kommande titlar.
 
MoveZine fick chansen att snacka med Rupert Grint (tveklöst mest känd för sin roll som Ron Weasley i Harry Potter-filmerna) och Nell Tiger Free ("Game of Thrones") inför premiären av den sista säsongen av skräckserien "Servant". Grint som på senare år även dykt upp i ett fristående skräckavsnitt i "Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities" passar även på att berätta lite om sitt nästa läskiga Shyamlan-projekt i "Knock at the Cabin".
 
 
Rupert Grint och Nell Tiger Free under intervjun med MovieZine. 
 
Jag vet att ni skådespelare, precis som vi tittare, inte har vetat alls vart den här historien har varit på väg och att ni fått reda på mer och mer om allt när manusen har kommit till er under åren. Så jag ville börja med att fråga vad ni kände när ni slutligen fick läsa vad som skulle hända under den sista säsongen och särskilt i finalavsnittet?
 
Nell: Jag utbrast något i stil med "ahhhh, herregud!".
 
Rupert: Haha, ja jag också. Man vet aldrig riktigt. Och fortfarande, även när du får det där sista manuset... saker kan fortfarande förändras och man vet aldrig riktigt då heller. För med M. Night [Shyamalan] kan du aldrig veta riktigt säkert ändå. Ingenting känns riktigt verkligt. Så, ja, det finns så mycket att svara på i den här sista säsongen. Det är mycket press, att verkligen knyta ihop säcken snyggt. Och jag tycker nog att den gör ett bra jobb med det.
 
Nell: Jag tycker att den sista säsongen gör ett riktigt bra jobb med det!
 

Nell Tiger Free: "Vi äger det här stället"

 
 
Alla vi tittare håller tummarna för det i alla fall. Skulle ni kunna prata lite mer om förhållandet mellan era karaktärer under den här säsongen? Det känns som att era karaktärer har utvecklats en hel del sedan den första säsongen.
 
Nell: Ja, jag tror att Leanne och Julian alltid har haft den här konstiga och outtalade lilla stämningen på gång mellan varandra och nu när vi är framme vid säsong fyra, är vi mer eller mindre som hushållets överhuvuden. För Julian har flyttat in och Lianne har liksom tagit över. Så vi har liksom klivit in i Sean och Dorothys skor. Och vi leker typ mamma-pappa-barn. Det har definitivt utvecklats från en sorts hemlig flirt till en fullblåst "vi äger det här stället" typ av relation i alla fall.
 
Rupert: Ja, det är en riktigt obekväm dynamik. Det är ganska klurigt, för jag har alltid svårt att förstå om det är en verklig och uppriktig kärlek mellan Julian och Leanne, eller om det drivs mer av rädsla och något "annat" som är ännu mer störande. Oavsett vilket så är det ett riktigt intressant förhållande och jag håller med om att nu när Julian bor i huset, så har det adderats en helt ny nivå till det. 
 

Rupert Grint: "Knock at the Cabin" är ännu en väldigt störande och udda historia"

 
Rupert Grint i den fjärde säsongen av "Servant". 
 
Verkligen! Efter att ha arbetat med Shyamalan på den här serien nu Rupert, så vet jag att du gör "Knock at the Cabin" med honom också. Lärde du dig något under arbetet med "Servant" som hjälpte dig att gå in i det här nya projektet med honom?
 
Rupert: Ja, det var en riktigt surrealistisk upplevelse faktiskt. Eftersom det är många från samma crew bakom kameran, som arbetat på båda projekten, så kändes det ibland som att filmen var en sorts konstig drömsekvens inom "Servant". Jag gick ibland och tänkte "vilka är alla dessa nya människor?", haha. 
 
- Det var ganska snurrigt till en början och det tog ett tag för mig att ställa om från "Servant", för det är en serie som verkligen stannar med dig. Det är liten process att komma in i rätt känsla för de där karaktärerna. Men jag älskar verkligen att jobba med Night. Och "Knock at the Cabin" är ännu en väldigt störande och udda historia, så det var väldigt roligt att få vara med i den också.
 
 
 
Det första avsnitten på den fjärde säsongen av "Servant" finns nu tillgängligt hos Apple TV+. Den 3 februari kommer släpps "Knock at the Cabin" på bio här i Sverige.
 
Kommer du att ge den sista säsongen av "Servant" en chans? Kommentera gärna här nedan!
| 13 januari 2023 14:00 |