Film

Skribent

MovieZine

17 november 2020 | 14:17

Ruben Östlund klar med inspelningarna av "Triangle of Sadness"

Regissör Ruben Östlund har nu avslutat inspelningarna av "Triangle of Sadness" – hans nya film efter Guldpalmen-vinnaren "The Square".
Inspelningarna startade den 19 februari i Trollhättan med bland andra Hollywoodstjärnan Woody Harrelson i en av rollerna, men tvingades sedan pausa tre månader på grund av den pågående coronapandemin.

Den 19 september påbörjades de sista nio veckornas inspelning i Grekland av satiren som utspelar sig i modevärldens och de superrikas universum.
 

Modeller och miljardärer i kamp om överlevnad

 
Hela teamet och den internationella stjärnspäckade casten har nu avslutat inspelningarna i Grekland på lyxyachten Christina Onassis i Joniska havet mellan Grekland och Italien och på ön Evia. I "Triangle of Sadness" blir modellerna Carl (Harris Dickinson) och Yaya (Charlbi Dean Kriek) tillsammans med några miljardärer överrumplade av en storm. Båten sjunker och de strandar på en öde ö.

I kampen om överlevnad vänds hierarkierna upp och ner och plötsligt befinner sig alla i en postapokalyptisk situation där all civilisation har upphört.
 
 
- Jag hade inte kunnat hoppas på en produktion som fungerat bättre under de här extrema omständigheterna. Att spränga Onassis yacht känns som en värdig avslutning på filminspelningen. Inte bara med tanke på temat i filmen, men som en hyllning till hela teamet som har arbetat så hårt!, säger Ruben Östlund i ett pressmeddelande.
 

Biopremiär 2021

 
Förutom Harris Dickinson ("The King's Man"), Woody Harrelson ("Midway") och Charlbi Dean ("Black Lightning") syns många andra internationella skådespelare i rollistan - och inte minst "Solsidans" Henrik Dorsin.

"Triangle of Sadness" får världspremiär 2021 och SF Studios ansvarar för distributionen i Norden.
| 17 november 2020 14:17 |