Spel

Skribent

David Grundström

25 augusti 2017 | 11:00

RPG-klassikern "Secret of Mana" kommer i ny tappning till Playstation

Den gamla Super Nintendoklassikern "Secret of Mana" kommer i omgjord tappning till Playstation 4 och Playstation Vita tidigt nästa år. Missa inte trailern!
När Nintendo Classic Mini SNES utannonserades i juni jublade många över dess nostalgiska spelutbud. Ett av de 21 spelen till den lilla minikonsolen var "Secret of Mana". Ett japanskt rollspel som hyllas som ett av de bästa rollspelen någonsin.
 
Nu är inte Nintendo längre särskilt exklusiva med att släppa denna klassiker, idag fick vi nämligen veta att en helt omgjord version av spelet i 3D är på väg till Playstation 4 och Playstation Vita!
 
Spelet kommer behålla samma handling spelsätt, men kommer ha modern 3D-grafik och kontroller. Det vill säga möjlighet att röra sig i 360grader i stället för de 8 riktningar som var möjligt med Super Nintendos styrkors. Detta betyder i kort att spelet är ombyggt från grunden.
 
Annat som är nytt med den här versionen av spelet är att det kommer ha röstskådespelare för många av karaktärerna. Det betyder att vi inte endast måste förlita oss på textblock för att läsa dialog. Dessutom kommer spelet ha ett omgjort soundtrack, och möjlighet att spela igenom spelet med upp till tre personer i lokal multiplayer.
 
Jag har inte spelat särskilt mycket av "Secret of Mana", men är otroligt peppad på denna upphottade version. Dock vet jag inte riktigt vart jag står när det kommer till den uppgraderade grafiken, originalet är trots allt så när pixelperfektion en kan komma.
 
Du kan se den första trailern för "Secret of Mana" här:
 
 
"Secret of Mana" kommer till Playstation 4 och Playstation Vita den 15:e Februari 2018.
| 25 augusti 2017 11:00 |