Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 maj 2021 | 14:05

Röstskådespelerskan kniper sin egen roll i nya "The Last of Us"-serien

Merle Dandridge gjorde rösten åt Marlene i "The Last of Us"-spelen, men nu är hon även klar för samma roll i HBO:s påkostade tv-adaption.
Variety rapporterar att Merle Dandridge är klar för rollen som Marlene i den kommande tv-serien "The Last of Us", som baseras på det populära tv-spelet med samma namn. Vilket förhoppningsvis är en roll hon kommer ha enkelt att ta sig an, med tanke på att hon även lånade ut sin röst till samma karaktär i tv-spelet.
 
Handlingen i tv-serien kommer att följa berättelsen från det första "The Last of Us"-spelet, som utspelar sig 20 år efter att vår moderna civilisation gick under. Pedro Pascal ("The Mandalorian", "Game of Thrones") är klar i den ena huvudrollen som Joel, medan "Game of Thrones"-skådespelerskan Bella Ramsey spelar Ellie. Gabriel Luna kommer att spela Tommy, Joels bror - medan Dandridge alltså kniper rollen som Marlene, ledaren för motståndsrörelsegruppen "the Fireflies". 
 
Dandridge har tidigare dykt upp i tv-serier som "The Flight Attendant", "Sons of Anarchy" och i den kommande säsongen av "Truth Be Told". Serien kommer att skapas och skrivas av "Chernobyl"-skaparen Craig Mazin, med "Gräns"-regissören Ali Abbasi ombord som regissör för samtliga avsnitt. Den första säsongen av "The Last of Us" förväntas bli klar för premiär under 2022.
 

Läs också: "Gräns"-regissören ansluter sig till "The Last of Us"-serien

 
Kommer du att ge "The Last of Us"-serien en chans? Kommentera gärna nedan!
| 28 maj 2021 14:05 |