Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 mars 2020 | 21:17

Rosario Dawson är klar som fanfavoriten i "The Mandalorian" säsong 2

Det blir den första gången som karaktären dyker upp i en live action-version i det utökade Star Wars-universumet. Spoilervarning!
Det är fortfarande oklart när den första säsongen av "The Mandalorian" kommer att finnas tillgänglig här i Sverige, vilket vi har rapporterat om tidigare, men det verkar bli någon gång nu till sommaren när Disney+ lanseras i Norden. Den andra säsongen förväntas få premiär i oktober, men redan nu börjar det alltså att dyka upp intressanta nyheter om den.
 
Fanfavoriten Ahsoka Tano från "Star Wars: The Clone Wars" och "Star Wars Rebels" har hittills enbart dykt upp i animerad form, men enligt Slashfilm kommer hon att dyka upp och spelas av Rosario Dawson ("Daredevil") i den andra säsongen av "The Mandalorian". Varken Lucasfilm eller Dawsons eget pressfolk har valt att bekräfta nyheten, men enligt Slashfilm ska två oberoende källor i produktionen gjort att de känner sig säkra på sin sak.
 
 
Dawson ska även vid flera tillfällen, när Star Wars-fans påtalat att hon skulle passa perfekt i rollen, ha sagt att det hade varit en ära att få spela Ahsoka. Karaktären skapades av Dave Filioni ("Star Wars: The Clone Wars") och George Lucas, hon är en Jedi som lärs upp av Anakin Skywalker innan han blir Darth Vader. Filioni är involverad i "The Mandalorian" som producent, manusförfattare och regissör - så det finns med andra ord en hel del som tyder på att den här nyheten är sann.
 

Läs också: "The Mandalorian" kan få spinoff-serier på Disney+

 
Tror du att Rosario Dawson kommer att passa i rollen som Ahsoka? Kommentera gärna nedan!
| 20 mars 2020 21:17 |