Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 mars 2019 | 23:20

Rory Kinnear ansluter till nya "Penny Dreadful: City of Angels"

Kinnear spelade Dr. Frankensteins monster, John "The Creature" Clare, i originalserien.
Enligt THR har "Penny Dreadful"-skaparen John Logan, som även ligger bakom den nya serien, skrivit en helt ny roll för Kinnear att axla i den spirituella uppföljaren. Vi kommer med andra ord tyvärr inte få se honom som John Clare igen. 
 
Kinnear var vid sidan om Eva Greens huvudroll som Vanessa Ives, en av originalseriens absolut vassaste skådespelarna. Inte nog med att han gav oss en fullkomligt briljant tolkning av Dr. Frankensteins första "monster", han skapade dessutom tv-magi tillsammans med Green i seriens (enligt mig) överlägset bästa avsnitt, "A Blade Of Grass" (bilden nedan), i vilket han spelade en rad olika skrämmande roller praktiskt taget samtidigt. 
 
 
Den nya serien är varken en reboot eller en spinoff av originalserien, utan snarare en fristående historia berättad i samma typ av univsersum - men denna gången med slutet av 30-talets Los Angels som bas. Kommer denna gången att få spela Dr. Peter Craft, en barnläkare och ledare för en organisation som hoppas hålla USA isolerat från det ökade krigshotet i Europa. 
 
För knappt en månad sedan blev det även klart att Natalie Dormer kommer att spela demonen Magda, i en av de nya huvudrollerna. Med Kinnear och Dormer ombord samt faktumet att "City of Angels" kommer att skapas av originalseriens skapare, känns det på sin plats att höja peppnivån ytterligare ett par snäpp. 
 
Vad tyckte du om Kinnears insats som monstret "Penny Dreadful"? Kommentera gärna nedan!
| 19 mars 2019 23:20 |