Serie

Skribent

MovieZine

6 september 2021 | 15:00

"Ronja Rövardotter" spelas in på nytt - som stor fantasyserie

Astrid Lindgrens klassiska saga blir nästa Viaplay-original. Serien "Ronja" får streamingpremiär 2023.
Astrid Lindgrens berättelser om Ronja Rövardotter ska filmas på nytt. Den här gången som en stor fantasyserie för hela familjen.

Viaplay har beställt serien som skrivs av "Bron"-skaparen Hans Rosenfeldt och regisseras av Lisa James Larsson ("Hjerson, "Ego"). Man utlovar banbrytande visuella effekter när "Ronja" får premiär 2023. Det blir totalt 12 avsnitt fördelade på två säsonger.
 
 
Serien "Ronja" följer en ung flicka, som föds in i ett gäng rövare i en medeltida skandinavisk borg, och hennes äventyr. När Ronja växer upp upptäcker hon att den omgivande skogen kan vara en magisk, och i bland farlig, plats fylld av märkliga varelser.
 
Men när Ronja träffar den unge pojken Birk från ett rivaliserande gäng, är det början på en mörk familjefejd, samtidigt som en ökänd fogde anländer för att rensa skogen på rövare en gång för alla. Ronja och Birk flyr in i skogen för att försöka överleva på egen hand.

- Den här klassiska berättelsen om en stark och självständig flicka har alltid varit före sin tid, och dess underliggande teman om vänskap, närhet till naturen och ifrågasättande av sina egna fördomar är så relevanta än idag, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.
 
 
Rollbesättningen för "Ronja" pågår just nu. Den svenskspråkiga serien produceras av Bonnie Skoog Feeney och Mattias Arehn ("Björnstad") för Filmlance International med Sara Askelöf som exekutiv producent på NENT Group.
| 6 september 2021 15:00 |