Film

Skribent

Alexander Dunerfors

15 februari 2014 | 14:01

Ron Howard regisserar också "Djungelboken"

Warner Bros utmanar Disney med en egen version av den klassiska berättelsen.

En god saga tål att återberättas. Men två gånger på bio inom loppet av något år? Warner Bros och Disney planerar varsin version av "Djungelboken", och Ron Howard kan bli mannen att filma den förstnämnda studions vision. Alejandro González Iñárritu hoppade av tidigare i vintras.

Hos Disney blir det Jon Favreau ("Iron Man") som regisserar den välkända berättelsen om Mowgli, pojken som uppfostras av djuren i djungeln. Disneys "Djungelboken" har både spikat titeln och fått ett premiärdatum i oktober 2015 och lär vinna det här racet, om inte Warner Bros sätter i högsta växeln.

Regissören Ron Howard gav oss senast "Rush" och gör nu klart äventyrsfilmen "Heart of the Sea". I veckan blev han också klar för knarkdramat "Mena", det är inte klart om han väljer att spela in den först.

Det blir trångt i djungeln framöver med två "Djungelböcker" och två versioner av "Tarzan" (varav en med Alexander Skarsgård i huvudrollen). Den här typen av konkurrens, eller kanske fantasibrist, blir allt vanligare: i år får vi också möta Herkules i två olika skepnader, och för inte länge sedan var det sagan om Snövit som fick både en barnvänlig och en rätt mörk filmatisering.

Vems version av "Djungelboken" vill du helst se? Kommentera nedan.

| 15 februari 2014 14:01 |