Film

Skribent

MovieZine

24 september 2020 | 07:45

Ron Howard får kritik för kinesisk biopic

Vill regissera kinesiske pianisten Lang Langs biografi.
Ron Howard har hittat sitt nästa filmprojekt: en biopic om den världskände kinesiske pianisten Lang Lang.

Brian Grazer producerar, och Michele Mulroney och Kieran Mulroney ("Power Rangers") skriver manus utifrån Langs memoarer "Journey of a Thousand Miles".
 

Lang Lang med Ron Howard.
 
Men deras planer har inte tagits väl emot i Hollywood, där Ron Howard nu får kritik från bland andra Lulu Wang. "The Farewell"-regissören ifrågasätter om Howard (och hans väldigt vita polare) sitter på rätt kunskaper om den kinesiska kulturen:

"Som en klassiskt skolad pianist född i Kina tror jag det är omöjligt att berätta Lang Langs historia utan en nära förståelse kring den kinesiska kulturen, Kulturrevolutionens påverkan på artister, och effekterna av västerländsk imperialism", kommenterar hon på Twitter.
 
 
"Jag säger inte det för att jag själv vill regissera filmen. Det gör jag inte. Jag tror bara inte att det här är rätt personer för att skildra den specifika kulturen", fortsätter Wang.

"Har vi inte lärt oss något av "Mulan"? Jag tänkte inte säga något, men jag måste. År 2020... jag blir så jävla trött."
 
Lulu Wang på inspelningen av "The Farewell". 
 
Ron Howard, känd för filmer som "Apollo 13", "A Beautiful Mind" och "Solo: A Star Wars Story", kommenterar nya filmprojektet i ett uttalande till Hollywood Reporter:

- Lang Langs berättelse handlar om beslutsamhet, passion, uppoffringar och att hitta sin inre styrka och övervinna oddsen. Filmen överbryggar två kulturer som delar universella sanningar om de utmaningar vi ställs inför i jakten på storhet.
| 24 september 2020 07:45 |