Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

4 februari 2020 | 17:00

Rollistan i Ruben Östlunds ”The Triangle of Sadness”

Inspelningen börjar den 19 februari, med bland andra Harris Dickinson, Woody Harrelson och Henrik Dorsin framför kameran.
Inspelningsstarten för Ruben Östlunds nya dramakomedi närmar sig. Idag presenteras den fullständiga rollistan, där den tidigare utannonserade Woody Harrelson har fått sällskap av flera internationella skådisar.

I huvudrollerna kommer vi få se britten Harris Dickinson (”Beach Rats”) och sydafrikanska Charlbi Dean (”Black Lightning”). Rollistan har också plats för kroatiske Zlatko Buric, tyska Iris Berben och Sunnyi Melles, filippinskan Dolly De Leon, danska Vicki Berlin, Oliver Ford Davies från England, och vår egna Henrik Dorsin.

Inspelningen kommer ta dem till Trollhättan och Göteborg, och vidare till en yacht på Adriatiska havet och slutligen Grekland.
 

Charlbi Dean i "Black Lightning".
 
”The Triangle of Sadness” blir Ruben Östlunds första film sedan ”The Square”, och hans mest ambitiösa hittills. Som vi fick veta i Cannes förra året planerar Östlund denna gång en satir som utspelar sig bland överklassen i modevärlden. Han berättar mer i ett pressmeddelande:

- Som liten fick jag höra att utseendet inte spelar någon roll, att det är insidan som räknas. Även som barn insåg jag att det var en välmenande lögn. Genom modellerna Carl och Yaya vill jag utforska betydelsen av utseendet i tre olika miljöer: i modevärlden, på en lyxyacht bland miljardärer, och på en öde ö. På ön är det en filippinsk städerska som hamnar i toppen av hierarkin då hon är den enda som kan fiska. Samtidigt hittar Carl ett nytt sätt att dra nytta av sitt utseende.

Premiären är satt till år 2021, och känner vi vår Ruben rätt så vill han säkert bli klar till filmfestivalen i Cannes.
| 4 februari 2020 17:00 |