Serie

Skribent

MovieZine

14 juni 2021 | 11:00

Här är skådespelarna i Netflix-serien om Spotify

Edvin Endre och Christian Hillborg spelar grundarna bakom den svenska musikappen.
Nästa svenska originalserie från Netflix har påbörjat inspelningarna. Streamingtjänsten ska berätta om den svenska framgångssagan Spotify, och idag avslöjas de första skådespelarna på spellistan... förlåt, rollistan.

I serien medverkar Edvin Endre ("Vikings") som Daniel Ek, Ulf Stenberg ("Björnstad") som Per Sundin, Gizem Erdogan ("Kalifat") som Petra Hansson, Joel Lützow ("Gåsmamman") som Andreas Ehn och Christian Hillborg ("En del av mitt hjärta") som Martin Lorentzon.
 
 
Den namnlösa serien (tidigare kallad "Untold") utlovar en titt bakom kulisserna på hur Daniel Ek och hans samarbetspartner Martin Lorentzon grundade musikalen Spotify och revolutionerade musikindustrin. Manus baseras på boken "Spotify inifrån" och norske Per-Olav Sørensen ("Hjem till jul") står för regin.

- Jag är exalterad över att få väcka liv i berättelsen om Spotify. Det är en pågående saga i modern tid, om svenska underbarn som för alltid förändrade musikindustrin. Historien är både spännande och utmanande eftersom berättelsen om Spotify ännu inte är avslutad, sade regissören i ett uttalande från 2019, då projektet först blev känt.
 
Serien består av sex avsnitt och får premiär under 2022.
| 14 juni 2021 11:00 |