Film

Skribent

MovieZine

12 december 2019 | 18:30

Musiksagan Spotify blir tv-serie

Netflix-serien är inspirerad av boken "Spotify Inifrån" av journalisterna Sven Carlsson och Jonas Leijonhufvud.
Streamingtjänsten meddelar att det svenska musikundret Spotify kommer att få en serie. Regissören Per-Olav Sørensen ("Störst av allt" och "Home for Christmas") har fått uppdraget att ta berättelsen till Netflix.
 
- Berättelsen om Spotifys grundande är ett bra exempel på hur lokala historier kan få globala genomslag. Vi är verkligen spända över att få möjlighet att filmatisera denna framgångssaga, säger Tesha Crawford på Netflix.
 
Den svensk- och engelskspråkiga serien om Spotify kommer att handla om hur en ung svensk tech-entreprenör, Daniel Ek, och hans partner, Martin Lorentzon, revolutionerade en hel bransch genom att tillgängliggöra gratis och laglig strömmad musik till människor över hela världen.
 
- Jag är exalterad över att få väcka liv i berättelsen om Spotify. Det är en pågående saga i modern tid, om svenska underbarn som för alltid förändrade musikindustrin. Historien är både spännande och utmanande eftersom berättelsen om Spotify ännu inte är avslutad, säger regissören i ett uttalande.
| 12 december 2019 18:30 |