Film

Skribent

MovieZine

18 mars 2019 | 11:50

Rolf Lassgård spelar huvudrollen i "Min pappa Marianne"

Mårten Klingberg regisserar en feelgood-berättelse om modet att vara sig själv.
Den 1 april startar inspelningen av "Min pappa Marianne". Filmen beskrivs som en varm berättelse om modet att vara sig själv och lyckan över att bli älskad för den man är. Huvudrollerna spelas av Rolf Lassgård, Hedda Stiernstedt och Lena Endre.
 
Efter att ha brutit upp med pojkvännen återvänder Hanna, 28, till Alingsås för ett vikariat på lokalnyheterna. När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värld upp och ner. Men för pappa Marianne finns ingen återvändo, hon måste äntligen få vara den hon är. Det blir en omtumlande resa för Hanna som inte kände vare sig själv eller sin pappa så väl som hon trodde.

Rolf Lassgård (pappa Marianne) har setts i otaliga roller, alltifrån välmenande mamma i hyllade musikalen ”Hairspray” (som bilden nedan kommer från) till råbarkad polis i ”Jägarna” och vresig ordningsman i tvåfaldigt Oscarsnominerade ”En man som heter Ove”. Hedda Stiernstedt (Hanna) har senast spelat huvudrollen i SVT:s succédrama ”Vår tid är nu” och i kritikerrosade ”Unga Sophie Bell”.
 
 
För regin står Mårten Klingberg, regissör till bland annat ”Offside” och ”Cockpit”:

- Glappet mellan våra ideal och vad vi faktiskt förmår, kan vara både roande och berörande, som i den här ömsinta historien om en ung kvinna och hennes älskade pappa. Min förhoppning är att filmen ska bli en allmängiltig berättelse om att mogna och att våga. Jag ser mycket fram emot att få arbeta med en rad begåvade skådespelare, en hängiven producent och ett noggrant utvalt filmteam, säger Klingberg i ett pressmeddelande.
 
Manuset är skrivet av Ida Kjellin och Daniel Karlsson, fritt efter Ester Roxbergs bok "Min pappa Ann-Christine" och ett manus av Cilla Jackert.
 
Inspelningen äger rum i Alingsås under perioden 1 april – 17 maj 2019. Planerad biopremiär är vintern/våren 2020.
| 18 mars 2019 11:50 |