Film

Skribent

MovieZine

8 juli 2020 | 10:15

Rojda Sekersöz regisserar tonårsserie på Netflix

Kärlek, vänskap och arv står i centrum i "Dröm vidare"-regissörens coming-of-age-drama.
Möt de privilegierade studenterna på en prestigefylld svensk internatskola som försöker hitta sin väg i livet, precis som vilka tonåringar som helst.

När Prins Wilhelm anländer till en prestigefylld internatskola får han äntligen en möjlighet att utforska vem han är och vilket slags liv han verkligen vill leva. Wilhelm börjar drömma om en framtid i frihet fylld av villkorslös kärlek långt bortom alla kungliga åtaganden, men när han en dag plötsligt blir näst på tur i tronföljden står han inför valet: kärlek eller plikt.
 
Den ännu namnlösa Netflix-serien kommer att bestå av sex avsnitt och är ett coming of age-drama regisserat av Rojda Sekersöz – känd för kritikerrosade "Dröm vidare" (2017) och "En komikers uppväxt" (2019).

- Det här är en sådan serie jag själv skulle sträcktitta på för den tar till vara på alla ingredienser som gör ett drama intressant; klass, kärlek, lojalitet, makt. Jag älskar att ge mig in i specifika världar och det här är en väldigt tacksam värld för mig som regissör att utforska och gestalta. Det känns superspännande, lustfyllt och mäktigt att genom Netflix också få en möjlighet att ge en breddad bild av Sverige ut i världen, kommenterar Rojda Sekersöz i ett pressmeddelande.

Seriens manusförfattare Lisa Ambjörn ("Sommaren -85") drar paralleller till aktuella händelser ute i verkliga världen:

- När "Megxit" slog ner i England, bara månader efter att Prins Carl Philip kommenterat att hans barn nu skulle få möjligheten att skapa sin egen framtid när det svenska kungahuset smalnat av - insåg jag att vi verkligen satt fingret på ett brinnande aktuellt tema. (...) Med detta nerviga coming of age-drama vill jag både utmana och underhålla, och framförallt ta vår unga publik på allvar.

Serien får global premiär på Netflix under 2021.
| 8 juli 2020 10:15 |