Film

Skribent

MovieZine

24 december 2018 | 10:30

"Röjar-Ralf kraschar internet" - trailer, premiärdatum och allt du behöver veta

Disneys nya storfilm släpps på svensk bio den 1 februari.
I vinter är Röjar-Ralf tillbaka på svenska biodukar. Arkadspelens skurk som egentligen har ett hjärta av guld mötte vi för första gången i animerade "Röjar-Ralf" från 2012. Den här gången lämnar han den digitala spelvärlden och klickar sig ut på nätet...
 

Handlingen

 
Bråkstaken Ralf och hans kompis Vanilja von Sockertopp, båda två från videospelsvärlden, sätter allt på spel när de ger sig ut på ”world-wide-webben” för att leta reservdelar till Vaniljas videospel, Sockerkick. De visar sig vara svårare än de tror och tillsammans måste de ta hjälp av internets invånare för att hitta det de letar efter.
 
 

Skådespelarna

 
Det är återigen John C. Reilly som gör rösten till den vänlige jätten, och Sarah Silverman som hörs som hans kompanjon Vanellope. Nya i rollistan är bland andra Gal Gadot ("Wonder Woman") som tuffa spelhjälten Shank, och Taraji P. Henson ("Empire") som internet-drottningen Yesss.
 

Se trailern (och den omtalade scenen med Disneys prinsessor!)

 
I en uppmärksammad scen i filmen landar Ralf och Vanellope på Disneys hemsida, och möter på diverse filmhjältar. Bland annat hamnar Vanellope i logen med animerade prinsessor från alla gamla filmklassiker, och upptäcker att hon själv också är en prinsessa. Kolla in:
 
 
"Ralf röjer på internet" får svensk biopremiär den 1 februari.
| 24 december 2018 10:30 |