Spel

Skribent

Anders Eklöf

19 september 2022 | 18:00

Rockstar Games kommenterar den stora "Grand Theft Auto 6"-läckan

Spelstudion bakom "Grand Theft Auto"-serien har uttalat sig efter den enorma läckan.
Igår kunde vi rapportera om att en av de största läckorna i spelbranschens historia inträffat, då en person har kommit åt mängder av klipp från en tidig version av "Grand Theft Auto 6" som den laddat upp på olika sociala medier och Youtube.
 
Dessutom ska hela källkoden ha läckts, vilket kan innebära att spelet försenas av en rad olika anledningar. En är att det kan störa arbetet ett tag, en annan att ledningen begränsar möjligheten att jobba hemifrån.
 
Nu har Rockstar Games uttalat sig. De påpekar att stölden inte påverkar utvecklingen av "Grand Theft Auto 6", men att de är mycket besvikna av händelsen. 
 
- Vi är oerhört besvikna över att detaljer om vårt nästa spel delades med er alla på detta sätt. Vårt arbete med nästa "Grand Theft Auto"-spel kommer att fortsätta som planerat och vi är lika engagerade som någonsin för att leverera en upplevelse till er, våra spelare, som verkligen överträffar era förväntningar, skriver de på Twitter.
 
 
De fortsätter och skriver att de kommer uppdatera oss igen och introducera spelet ordentligt när det är klart. Det går dock att fråga sig om utvecklarna verkligen ser på saken på det här viset, eller om det mest är PR.
 
Det har tidigare ryktats om att "Grand Theft Auto 6" kan komma tidigast 2025, men det återstår helt enkelt att se.
 
Vad tycker du om Rockstar Games uttalande?
| 19 september 2022 18:00 |