Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 februari 2018 | 05:45

Robotarna bygger upp en ny värld ur askan i ny "Westworld"-trailer

HBO visade, för första gången på 20 år, upp en trailer under Super Bowl - och gjorde det med ett av nattens längsta bidrag när den nya "Westworld"-säsongen presenterades.
För att visa upp en reklamfilm under nattens Super Bowl, behövde alla företag hosta upp hela 5 miljoner dollar per 30 sekunder som visades. Knappt 40 miljoner kronor.
 
HBO släppte under natten sin första Super Bowl-trailer på 20 år, första gången någonsin för en specifik serie - då tidigare gånger visat upp kanalens hela utbud. Under hela 90 sekunder (till en kostnad av knappa 120 miljonor kronor) visades delar ur den andra säsongen av "Westworld" upp. Nu råder det ingen tvekan om att HBO hoppas göra sin omtyckta sci-fi-serie till nästa "Game of Thrones"-gigant på tv-marknaden.
 
När det avslöjades att det var Jonathan Nolan själv, en av seriens två skapare (den andra är hans fru Lisa Joy), som hade regisserat trailern och att HBO hade köpt en dyr reklamplats under Super Bowl - började seriens fans givetvis att hoppas på ett premiärdatum... vilket vi också fick; den 23 april är den efterlängtade andra säsongen av "Westworld" äntligen här!
 
 
I trailern får vi ta del av en hel del nytt material från den kommande säsongen, men Nolan ska ha sagt att inte allt vi får se i trailern faktiskt kommer att dyka upp under fortsättningen. Jag misstänker att det exempelvis gäller tjurarna... oavsett vilket så har robotarna nu börjat bygga upp sin värld på nytt ur askan som lämnades kvar i slutet av den första säsongen.
 
Den andra säsongen av "Westworld" kommer dessutom att inkludera två svenskroller, spelade av Fares Fares och Gustaf Skarsgård. Vad jag kunde se, fanns de däremot inte med i trailern ovan - eller kunde någon av er se en glimt av dem?
 
Är du sugen på att få se fortsättningen av "Westworld"? Kommentera gärna nedan!
| 5 februari 2018 05:45 |