Film

Skribent

Thomas Linnaeus

2 oktober 2023 | 11:01

Robin Williams dotter vill inte se honom återskapad med AI

Dottern Zelda Williams riktar skarp kritik mot AI, som har använts för att få Robin Williams att säga olika saker efter hans bortgång 2014.
Zelda Williams, som är dotter till Robin Williams, är ytterligare en skådis som riktar skarp kritik mot AI:s användning i filmbranschen. I ett inlägg på Instagram ifrågasätter hon tekniken och drar paralleller till sin bortgångne pappa:
 
“Jag är inte opartisk när det kommer till skådespelarnas kamp mot AI. Jag har i åratal sett flera människor som tränar dessa verktyg för att skapa eller återskapa skådespelare som inte kan samtycka till det, som min pappa. Det är inte bara teoretiskt möjligt, det är väldigt verkligt.”
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Manusförfattarnas och skådespelarnas strejk i Hollywood har delvis handlat om branschens användning av AI. Bägge yrkesgrupper vill begränsa tekniken, och nyligen kom manusförfattarna fram till ett avtal med filmbolagen i Hollywood, som fastslår att AI inte får användas för att skriva manus.
 
Zelda Williams fortsätter: “Jag har redan hört AI användas för att få hans "röst" att säga vad folk vill, och även om jag personligen blir upprörd, har det mycket större konsekvenser. Levande skådespelare förtjänar chansen att skapa sina karaktärer och få göra rösten i animerade produktioner.”
 
Tycker du att man ska få "återskapa" en död skådis med AI?
| 2 oktober 2023 11:01 |