Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

26 november 2018 | 08:30

”Robin Hood” är en av årets största biofloppar

Äventyrsfilmen med Taron Egerton lockar varken publiken eller kritikerna.
”Det är Robin Hood jag vill ha!” sa ingen år 2018.

Den nya äventyrsfilmen kring den välkände hjälten gick upp på amerikanska biografer innan Thanksgiving, och kallas redan för en av årets största biofloppar. På fem dagar har filmen spelat in 14 miljoner dollar i USA, vilket är den sämsta starten för en högbudgetfilm i år, enligt The Wrap.

”Robin Hood” kostar 90 miljoner dollar att producera, och får kämpa ordentligt för att spela in sin budget. Ute i världen är intresset lika svalt, och filmen drog in ytterligare 8.7 miljoner dollar från de 33 länder där den hittills är ute.

Recensenterna har inte heller varit nådiga mot den senaste versionen av sagan från Sherwood-skogen, som de menar rånar publiken på både biljettpengar och två timmar. ”En giftig Thanksgiving-kalkon” skriver Peter Travers i Rolling Stone, och Emily Yoshida från Vulture påstår att filmen ”är omöjlig att hänga med i, även rent tekniskt”.
 
 
På fredag blir det svensk biopremiär för den fredlöse Taron Egerton. "Robin Hood" är långfilmsdebuten för Otto Bathurst, som tidigare gjort en rad tv-filmer och serier som ”Peaky Blinders”.
| 26 november 2018 08:30 |