Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 maj 2023 | 12:00

Robert Rodriguez nya thriller är "en av årets stora floppar" på bio

Twistade thrillern "Hypnotic" lyckas inte locka biobesökare i USA. Nu sågas filmen som en jätteflopp.
Skådespelaren Ben Affleck och regissören Robert Rodriguez - två tunga namn i filmvärlden, men knappast en garanti för en biosuccé. Deras senaste film "Hypnotic" ser ut att floppa hårt på amerikanska biodukar.
 
Actionthrillern gick upp i USA i fredags på hela 2100 biodukar. Intäkterna ligger för närvarande på blygsamma 2,4 miljoner dollar. Som en (dålig) jämförelse drog Rodriguez senaste biofilm "Alita: Battle Angel" in 168 gånger mer pengar när den rullade på bio 2019.
 
Filmsajten Slashfilm kallar filmen redan för "en av 2023 års stora biofloppar". Och även om det kan tyckas för tidigt efter bara några dagar på bio, så ser det inte lovande ut. "Hypnotic" kostade runt 65 miljoner dollar att producera och skulle behöva spela in det dubbla - över 120 miljoner - för att gå runt ekonomiskt.
 
 
I skrivande stund har "Hypnotic" inget svenskt premiärdatum. Det kan bli en film som går direkt till video-on-demand. Förhoppningsvis gör den bättre ifrån sig på hemmamarknaden.
 
"Hypnotic" är en genreöverskridande thriller där en utredare (Affleck) söker efter sin försvunna dotter och upptäcker ett hemligt regeringsprogram. Kuppfilm möter ett sci-fi-mysterium som kritikerna kallar för både "klumpigt" och "sömnigt". Attans.
| 16 maj 2023 12:00 |