Film

Skribent

Alexander Dunerfors

3 juni 2014 | 19:30

Robert Pattinson kan bli nye Indiana Jones

Dagens rykte: Är "Twilight"-stjärnan på tur för att ta över Harrison Fords hatt och piska?

Harrison Ford är för gammal för att spela Indiana Jones, och dessutom upptagen med "Star Wars"-filmer framöver. Högst upp på producenternas önskelista över ersättare står nu ingen mindre än Robert Pattinson.

Det påstår iallafall brittiska tidningar, som inte alltid hör till de mest pålitliga. Men att Disney försöker blåsa nytt liv i Indiana Jones-serien har stått klart sedan innan. En källa säger till Daily Star:

- Disney tycker att serien har stor potential, filmerna kan i sin tur leda till andra spinoffer som spel, som genererar mer pengar än film. Robert är överst på listan för att han har bevisat sig som skådespelare och kommit bort från "Twilight". Men konkurrensen blir hård.

Man räknar med att starta inspelningen år 2016, så än finns det tid för att hitta rätt man för jobbet. Kanske har Bradley Cooper fortfarande en chans - i MovieZines undersökning i våras blev han favoriten med 21 procent av rösterna.

Pattinson har definitivt provat på helt andra slags roller efter sitt genombrott som glittrande vampyr. Närmast syns han i thrillern "The Rover" och Cronenbergs komedi "Maps to the Stars". Men har han det som krävs för att ta över denna ikoniska filmhjälte? Vad tycker ni?

| 3 juni 2014 19:30 |