Film

Skribent

Alexander Dunerfors

3 mars 2012 | 12:01

Robert Patrick om "Gangster Squad"

"The Gangster Squad" hör till en av årets mest efterlängtade filmer bland medlemmarna på MovieZine. Fast hade man väntat sig något annat, när regissören till "Zombieland" samlar Ryan Gosling, Sean Penn, Josh Brolin och Nick Nolte i en och samma gangstersaga?

Exklusivt för MovieZine berättar Robert Patrick mer om sin karaktär:

- Jag spelar den dödligaste snuten i LA, Max Kenard. Han är från Texas och bär på en Colt .45 Peacemaker. Han tror på rätt och fel, och på att stå upp för och beskydda Los Angeles medborgare. Min karaktär rekryteras till Gangster Squad och jag gör mitt bästa för att se till att cheferna eller resten av teamet inte råkar ut för något. Det är en av mina favoritroller hittills.

Vad är ditt roligaste minne från inspelningen?

- Casten var fantastisk, och jag gillade att jobba med Ruben Fleischer. Han är i mitt tycke en strålande regissör. Min favoritscen är en stor skottlossning utanför Grauman's Chinese Theatre på Hollywood Boulevard.

Filmen bygger på verkliga händelser och utspelar sig i slutet av 40-talet i ett korrupt Los Angeles, som kontrolleras helt av maffialedaren Mickey Cohen (Sean Penn). För att förgöra Cohens imperium tillsätts en hemlig styrka inom LAPD, som måste ta till alla metoder för att befria staden från en av de farligaste maffiorna genom tiderna.

"The Gangster Squad" får biopremiär 19 oktober.

| 3 mars 2012 12:01 |