Serie

Skribent

MovieZine

30 december 2015 | 15:00

Robert Kirkman om hur hans nya serie skiljer sig från "The Walking Dead"

Med tanke på ”Walking Deads” popularitet finns det anledning att förvänta sig något gott då den nya TV-serien ”Outcast” kommer ut till sommaren. Samma skapare ligger nämligen bakom.
Å andra sidan verkar den nya serien bli rätt olik – det avslöjar Robert Kirkman i en intervju med Entertainment Weekly.

”Outcast” är en TV-serie-adaption av Kirkmans serietidning – illustrerad av Paul Azaceta – som handlar om Kyle Barnes, som har varit besatta av demoner sedan barndomen. För att förhindra att han skadar andra, isolerar han sig. Som vuxen tar han nu hjälp av pastor Anderson för att ta reda på varför demonerna plågar just honom och gör en oväntad upptäckt som kan förändra världens öde för alltid.

I fallet med ”Walking Dead”, som har 149 utgivna nummer, var det naturligt att ändra om en del i adaptionen till TV. Då ”Outcast” blott har 14 nummer och betydligt färre karaktärer, har man valt att vara serietidningen mer trogen.

- Det är inte som med Walking Dead, där vi gör helt olika saker [i TV-serien och tidningen]. Det finns flera exempel på skillnader vi gör med Kyle och Anderson, men framför allt att vi expanderar och bygger vidare på det som står med i serie-böckerna, säger Kirkman.En annan skillnad som han avslöjar är att man inte kommer att introducera så många nya karaktärer i TV-serien som inte redan finns med i serie-tidningarna, vilket man gjorde i ”Walking Dead”. Att ”Outcast” nu blir TV betyder att han har fått mer utrymme för att fördjupa sina karaktärer, då de har mer tid att fylla.

Slutligen finns det en stor skillnad mellan Kirkmans två historier:

- Medan "The Walking Dead" är zombiefilmen som aldrig tar slut, där människorna överlever i åratal, är "Outcast"  en serie där karaktärerna behandlar besatthet av demoner som något de kan fixa.


Det verkar som att vi får en god blandning mellan vad vi gillar med AMC:s storsuccé och det nya i Cinemax skräck-drama till sommaren.

Henrietta J:son Eskelin
| 30 december 2015 15:00 |