Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 oktober 2016 | 18:00

Vad Robert Englund vill se i nästa ”Terror på Elm Street”

Skådespelaren bakom den ikoniske Freddy Krueger vill ge oss mardrömmar igen.
Har man växt upp som skräcknörd på 80- eller 90-talet så har man knappast missat ”Terror på Elm Street”-filmerna. Wes Cravens skapelse om Freddy Krueger som besöker tonåringar i deras mardrömmar fick kanske lite för många uppföljare (som det ju lätt blir), men fler ska det bli. Det talas redan om en ny reboot.

Robert Englund, skådisen bakom det brända ansiktet och många ikoniska oneliners, ger i en ny intervju sitt förslag på en ”Elm Street”-film han skulle vilja se.

- Det vore häftigt om barn till tidigare offer, eller helt enkelt barn som hört om honom, blir hemsökta av sin egna version av Krueger. De växer upp med berättelser om den där Freddy Krueger och alla hemska saker han gjorde och de föreställer sig honom på sina egna sätt. Och det är deras versioner som börjar hemsöka dem.- En del kanske ser honom som bastant, andra som lång och smal, eller med en annan hatt, eller en annan tröja. Han kan ha andra handskar, eller till och med en handske med små rakblad på. Det skulle vara häftigt att se väldigt olika tolkningar av hur olika barn föreställer sig Freddy. Varje persons undermedvetna skulle avbilda honom på olika sätt. 

Skulle Robert Englund få bestämma skulle skräckserien alltså gå i en helt ny riktning, med olika versioner av skräckgubben. Han visar sig trots allt i mardrömmar vilket suddar ut många gränser för vad som är möjligt och logiskt. Vi får hoppas någon lyssnar på Robert Englunds idéer, för vi behöver knappast ännu en remake på originalfilmen.

Englund har nyligen också gett sin teori på varför senaste "Terror på Elm Street" blev ett misslyckande.

Skulle ni vilja se den här filmidén bli verklighet? Kommentera nedan.
| 11 oktober 2016 18:00 |