Film

Skribent

Josefine Krischausky

2 november 2021 | 22:15

Robert Downey Jr. och Matt Damon ansluter till Nolans "Oppenheimer"

Även Cillian Murphy och Emily Blunt står på rollistan när Christopher Nolan gör biopic om fysikern som skapade atombomben.
Arbetet med Christopher Nolans nästa stora produktion fortsätter att gå framåt, och ensemblen utökas som förväntat med flera kända namn. Robert Downey Jr. och Matt Damon är de senaste personerna att ansluta till rollistan för "Oppenheimer", rapporterar Deadline
 
"Oppenheimer" är en dramathriller vars handling kretsar kring den amerikanske fysikern J. Robert Oppenheimer, även känd som "atombombens fader". Exakt vilka roller Downey Jr. och Damon kommer inta är inte avslöjat i nuläget, däremot är det bekräftat att Cillian Murphy gör huvudrollen, medan Emily Blunt spelar hans fru Katherine Oppenheimer. 
 
Som med flera andra av Nolans filmer innehåller rollistan en blandning av trogna samarbetspartners och personer som arbetar med regissören för första gången. Damon har tidigare medverkat i rymddramat "Interstellar", medan Downey Jr. spelar i sin första Nolan-film. 
 
Large 8d710ed8154946adbb30801f64806b38 dr. mann
Matt Damon i "Interstellar".  
 
Något annat som är nytt för Nolan i samband med denna produktion är att den backas av Universal, efter många års tidigare samarbeten med Warner Bros. Studion satsar 100 miljoner dollar på filmen, som efter 2017 års "Dunkirk" låter regissören utforska den historiska genren vidare. 
 
Inspelningen av "Oppenheimer" sätter igång under våren 2022. Biopremiären är planerad till den 21 juli 2023. 
| 2 november 2021 22:15 |