Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 oktober 2021 | 20:35

Cillian Murphy gör huvudrollen i Nolans nya drama "Oppenheimer"

Spelar Julius Robert Oppenheimer, mannen som kom att kallas för atombombens fader.
Christopher Nolans nästa film efter "Tenet" börjar fylla ut sin rollistan. Som väntat - enligt tidiga rykten - blir det Cillian Murphy som spelar huvudrollen.

Murphy ("Batman Begins", "Inception") kommer gestalta den amerikanske fysikern J. Robert Oppenheimer, mannen som var ledare för Manhattanprojektet under andra världskriget, och kom att kallas "atombombens fader".
 
Här väntar "en episk thriller som kastar publiken rakt in i den pulshöjande berättelsen om en mystisk man som måste riskera att förgöra världen för att rädda den", så beskriver Deadline filmen.

Vidare berättar Variety att regissören återförenas med sin svensk-holländske filmfotograf Hoyte van Hoytema ("Interstellar", "Dunkirk" och "Tenet") som får ratta IMAX-kameran, samt kompositören Ludwig Göransson ("Tenet"). 

Filmen, kort och gott kallad "Oppenheimer", har fått 100 miljoner dollar i budget av Universal. Inte nog med det, studion har gått med på att lova Nolan ett exklusivt biofönster på 100 dagar - den kommer inte släppas på streaming tidigare än så, något som börjat bli allt mer unikt i vår post-pandemivärld.
 
I samma veva har "Oppenheimer" fått ett premiärdatum värdigt en riktig blockbuster: den 21 juli 2023 landar den på biodukar. Inspelningen börjar tidigt nästa år.
| 8 oktober 2021 20:35 |