Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 september 2023 | 11:00

Roald Dahls sluskiga typer får liv i animerad film

Netflix har drabbats av Roald Dahl-feber med flera sagoadaptioner på gång. Den senaste baseras på "Herr och fru Slusk".
Netflix har mycket spännande på gång för Roald Dahl-fans där ute. I vintras såg vi "Matilda" bli musikal igen, och innan september är över har Wes Anderson försett oss med fyra skruvade kortfilmer.
 
Och mer ska det bli, för nu släpps den första bilden från animerade "The Twits". Filmen bygger på en sagobok från 1980 som följer paret Twit - eller herr och fru Slusk, som de hette på svenska. De är tydligen makthungriga, vedervärdiga och hatar barn. Men två föräldralösa barn och en magisk djurfamilj vågar stå upp mot stadens plågoandar.
 
Filmen kommer från Phil Johnston som skrivit manus till Disneyfilmer, bland annat "Röjar-Ralf" och "Zotoropolis". Han regisserade även uppföljaren "Röjar-Ralf kraschar internet" som blev Oscarsnominerad för Bästa animerade film.
 
- Boken var min favorit som barn. Jag älskar Sluskarna och deras hemska tricks. Jag älskar deras brist på självmedvetenhet och personlig hygien och medmänsklighet. Och jag älskar den här filmen, för den påminner oss om att sluskar som de, som drivs av ilska och hämnd, inte får vinna i vår värld, säger Johnston till THR.
 
"The Twits" får Netflix-premiär under 2025.
| 19 september 2023 11:00 |