Serie

Skribent

Alexander Svensson

14 maj 2024 | 17:15

"Road House" får uppföljare - Jake Gyllenhaal återvänder

Gyllenhaal deklarar sin oerhörda kärlek till "Road House" när Amazon nu beställt en uppföljare.
Tidigare i år slog Jake Gyllenhaal och Doug Liman sina kloka huvuden ihop och levererade en actionpackad remake på 80-talsklassikern “Road House” åt Prime Video. Filmen fick nära 80 miljoner tittare (och den var i ärlighetens namn dessutom rätt kul) så nu meddelar Amazon att det blir en tvåa.
 
Jake Gyllenhaal kommer att återvända till rollen som Elwood Dalton, den forna MMA-fightern som tar jobb som säkerhetsansvarig på en vägkrog, och bygger därmed vidare på sin nyfunna status som actionhjälte. Han har också uttalat sig om tvåan, och frågan är om någon någonsin låtit mer exalterad över tanken på mer “Road House” än Jake:
 
 
- Jag är så redo, jag älskar den här karaktären, jag älskar den här världen, jag älskar det vi skapade och jag kan inte vänta på att göra mer.
 
Huruvida regissören Doug Liman tänker återvända är dock inte klarlagt, men oddsen för det är nog ganska höga. Liman var ju som bekant arg som ett bi på att Amazon inte gav “Road House” någon biopremiär utan istället rullade ut den direkt på Prime Video. Men vem vet, Gyllenhaals entusiasm kanske smittar av sig och lockar tillbaka även honom?
 
Älskar du "Road House" lika mycket som Jake Gyllenhaal gör?
| 14 maj 2024 17:15 |