Serie

Skribent

Anders Eklöf

19 maj 2022 | 16:30

"Riverdale" tar slut efter sjunde säsongen

"Riverdale" räknas kanske för de flesta som en Netflix-serien, men nu meddelar The CW att den sjunde säsongen blir den sista.
För fem år sedan hade den populära ungdomsserien "Riverdale" premiär, som sänts på Netflix här i Sverige. Serien är en skruvad tolkning av serietidningarna om Acke (eller Archie Comics), där han och hans vänner får hantera allt ifrån mord, droger, sex, religiösa kultur och mycket annat sjukt i staden Riverdale.
 
Nu meddelar tv-nätverket The CW att den kommande sjunde säsongen av "Riverdale" blir den sista, som kommer att börja sändas i mitten av 2023.
 
"Riverdale" är både älskad och hatad för sin inte särskilt trovärdiga skildring av tonårslivet, men får nog ses som en succé för sin populäritet, mycket tack vare att den är tillgänglig på Netflix i flera regioner. I dagsläget har serien sänts i över 100 avsnitt.
 
 
I rollerna ser vi KJ Apa som Archie, Lili Reinhart som Betty, Camila Mendes som Veronica och Cole Sprouse som Jughead. Andra roller är Madelaine Petsch, Mädchen Amick och inte minst Luke Perry, som spelade Archies pappa fram till hans död under 2019.
 
Personligen har "Riverdale" varit något av ett guilty pleasure för mig och min sambo för sin överdrivna spänning, den uppskruvade tonårsdramatiken och alla märkliga inslag. Efter fem säsonger tröttnade vi dock, så vi får se om vi pallar att ta oss igenom resten.
 
Vad tycker du om "Riverdale"?
| 19 maj 2022 16:30 |