Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

8 mars 2017 | 20:00

"Riverdale" får en till säsong och zombieapokalypsen kan vara på väg

I alla fall om man ska tro den här fanteorin.
Om du är en av de som dragits in i "Riverdale" kommer här glada nyheter: serien som bäst kan beskrivas som en blandning mellan "Gossip Girl" och "Twin Peaks" får en till säsong.

Inget vet vad som kommer att hända i säsong 2, men en populär fanteori säger att en zombieapokalyps är på väg. Det låter helt vansinnigt för den som har sett serien, men faktum är att det händer i serietidningen "Archie" som "Riverdale" är baserad på.

Tv-seriens showrunner Roberto Aguirre Sacasa ligger också bakom tidningen "Afterlife with Archie" där tonåringarna bekämpar zombies. Ryktet att Sabrina Tonårshäxan ska dyka upp i "Riverdale" spär bara på fanteorin ytterligare, då det är hon som sätter igång apokalypsen i tidningen. Hon försöker rädda Jugheads hund Hot Dog, men istället blir han en zombie.

Det finns även stöd för teorin i "Riverdale". Med viss varning för spoilers har Cheryl en mardröm att Jason är en zombie i avsnitt 5. Hon pratar också om att ta Jason till Greendale på andra sidan Sweetwater River, där Sabrina råkar bo. Dillon Doiley säger också lugnt att hans färdigheter kan komma att behövas "med tanke på vart den här staden är på väg" när Jughead snackar med honom om nationaldagen.

Det vore minst sagt en oväntad utveckling om "Riverdale" befolkades med hjärnätande monster, men det finns uppenbarligen underlag för teorin. Om det sker i nästa säsong vore det den tredje zombieserien på Netflix på väldigt kort tid. Nyligen släpptes "Santa Clarita Diet", där Drew Barrymore förvandlas till en kannibalistisk mäklare och nyligen rapporterades det att en medeltida sydkoreansk zombieserie, "Kingdom", kommer till streamingtjänsten nästa år. En galen idé som blandar "The Walking Dead" med "Game of Thrones"!

Hoppas du på att "Riverdale" tas över av zombies?
| 8 mars 2017 20:00 |