Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

7 mars 2017 | 10:30

Nya zombieserien "Kingdom" låter helt galen

En sydkoreansk blandning av "The Walking Dead" och "Game of Thrones"?
Vad händer om man blandar två av de mest framgångsrika tv-serierna just nu: "The Walking Dead" och "Game of Thrones"? Kanske var det så den Sydkorea tänkte när de pitchade "Kingdom" till Netflix, som nu har beställt 8 avsnitt av denna udda idé.

"Kingdom" ska bli en zombieserie som tar plats i ett medeltida Sydkorea under Joseon-eran mellan 1300-talet och sent 1800-tal. När kungariket drabbas av ett okänt virus som förvandlar alla till monster måste prinsen ge sig ut på ett självmordsuppdrag för att gå till botten med problemet och rädda sitt folk. På resan upptäcker han en fruktansvärd sanning som sätter deras framtid på spel.

Netflix startade nyligen sin andra zombieorienterade serie "Santa Clarita Diet" med Drew Barrymore som kannibalistisk mäklare i villaförorten, men "Kingdom" är knappast en upprepning på ännu en zombieserie. Hur många andra zombiehistorier har du hört om som utspelar sig i ett medeltida Sydkorea? Premissen betyder att invånarna inte kan dra fram hagelbössan eller slagträet och börja hamstra konserver och batterier, så hotet är verkligt.

Den prisbelönte manusförfattaren Kim Eun-hee ("Signal") ska skriva avsnitten och Kim Seong-hun ("Tunnel") som regisserar. Serien beräknas vara klar 2018. Det är ett riskprojekt för Netflix men, för all del, fortsätt satsa på ett brett och udda utbud!

Blir du nyfiken på att se "Kingdom"?
| 7 mars 2017 10:30 |