Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

26 februari 2014 | 17:01

"Ripper Street" återupplivas

Nätjätten Amazon kommer till det brittiska dramats räddning.

I december kom beskedet att BBC One som låg bakom "Ripper Street" inte tänkte förnya den kritikerhyllade serien med en säsong tre. Detta med anledning av det ljumma tittandet.  Men i dag, i samband med att Amazons VOD-tjänst lanserades i Storbritannien, framkom det att brittiska Amazon har köpt rättigheterna till både de säsonger som redan gått och till en ny, tredje säsong.

"Ripper Street" utspelar sig i 1890-talets London, i efterdyningarna av Jack Uppskärarens härjningar. I centrum står kommissarie Edmund Read (Matthew Macfadyen) och hans mannar, spelade av Jerome Flynn (Bronn i "Game of Thrones") och Adam Rothenberg. I en viktig biroll ses svenska MyAnna Buring (som också figurerat i "Downton Abbey"). Serien skapades av Richard Warlow.

Tydligen kommer de nya avsnitten först att visas för Amazon-kunderna och sedan, några månader senare, gå i BBC One, enligt Deadline. Inspelningarna ska starta i maj. BBC America är medproducenter och BBC Worldwide kommer stå för seriens internationella spridning.

| 26 februari 2014 17:01 |