Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

11 maj 2016 | 18:00

Ridley Scott ska göra episk western

"Wraiths of the Broken Land" baseras på "Bone Tomahawk"-regissörens bok.
Efter den monumentala succén som "The Martian" åtnjöt har Ridley Scott och produktionsbolaget 20th Century Fox bestämt sig för att än en gång slå sina påsar ihop. Den här gången byts dock rymden ut mot vilda västern då Scott ska regissera en filmadaption av S. Craig Zahlers bok "Wraiths of the Broken Land". Manuset skrivs av samme herre som stod för manuset till "The Martian"; Drew Goddard.

Filmen (och boken) utspelas under det tidiga 1900-talet i en liten håla nära den mexikanska gränsen. En grupp män ger sig ut för att leta efter sina systrar, som alla rövats bort. En handling med många likheter till den i "Bone Tomahawk", alltså.

Boken som filmen ska baseras på gavs ut så sent som 2013 och författaren, Zahler, har många järn i elden just nu. Inte nog med att han själv regisserade den hyllade "Bone Tomahawk", hans tidigare bok "Mean Business on North Ganson Street" ska även den bli film med Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Ridley Scott filmar just nu "Alien: Covenant" i Australien, som ska få premiär i augusti nästa år, och det är ännu inte känt när produktionen av "Wraiths of the Broken Land" ska dra igång.

Gillade du "Bone Tomahawk"?
| 11 maj 2016 18:00 |