Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 oktober 2023 | 09:00

Ridley Scott har sett nya "Alien" - och den är "f*cking great!"

Fede Alvarez som regisserat nya "Alien: Romulus" fick beröm från sin idol.
En ny Alien-film är på gång nästa år. Filmserien som började redan 1979 med en nagelbitande rymdskräckis fortsätter nu med Fede Alvarez ("Don't Breathe") bakom skaparna. Här ska vi få en fristående Alien-rulle med fokus på unga karaktärer på en främmande planet.
 
Oroliga fans kan nog andas ut, för originalregissören Ridley Scott har fått se filmen... och verkar digga den. Alvarez berättar att det var "otroligt nervöst att skicka filmen till Ridley":
 
- Jag ville att han skulle få se den före någon annan. Och alla varnade mig för hur tuff Ridley kan vara. Speciellt när det har något att göra med hans egna filmer. Han var hård mot "Blade Runner 2049" som jag tyckte var ett mästerverk. Han tyckte nya "Top Gun" var meh, eftersom hans bror regisserade originalet. Så jag tänkte: "inte en chans att jag vinner det här".
 
Cailee Spaeny (här i "Pacific Rim: Uprising") spelar en av huvudrollerna.
 
Regissören var livrädd för att träffa Ridley Scott, skriver Variety, men han ville höra hans åsikt personligen.
 
- Han kommer in och säger: "Fede, vad kan jag säga? It's fucking great." Att höra det från någon som man uppskattar så... vi pratade i en timme om allt han tyckte om med filmen. En av de bästa komplimangerna var: "Dialogen är kanon. Är det du som skrev manus?" "Ja!"
 
Ridley Scott är listad som producent på nya "Alien: Romulus", men det låter inte som att han var speciellt inblandad i produktionen. Skönt att höra iallafall att filmen föll honom i smaken. För det kan väl inte bli sämre än Ridleys senaste bleka uppföljare "Alien: Covenant"?
 
"Alien: Romulus" siktar på en biopremiär den 16 augusti 2024.
| 18 oktober 2023 09:00 |