Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

21 januari 2017 | 16:45

Ridley Scott funderar på att göra en remake av koreanska skräckfilmen "The Wailing"

I samma anda som "The Ring" och "The Exorcist".
Det snackas gott om "The Wailing", och filmen visas just nu på Stockholms filmdagar. Handlingen i filmen går ut på att en mystisk sjukdom bryter ut i en liten bergsby, och det blir upp till en polisman att lösa mysteriet.

Nu har även Hollywood fått upp ögonen för Na Hong-jins obehagliga rulle, och en av filmens producenter, Kim Ho-sung, har berättat att inga mindre än Ridley Scotts produktionsbolag Scott Free Productions sitter i förarsätet för att få göra en remake.

- De sa att "The Wailing" påminner dem om filmer som "The Exorcist, "The Ring", och "Seven". Men den lokala känslan i "The Wailing" är så stark att jag tror att det skulle bli svårt att göra en västerländsk remake, och att det kommer vara av yttersta vikt vem som regisserar den. Så jag sa till Ridley Scott att jag tror att den enda regissören som kan göra den här remaken är Na Hong-jin själv. Men vi befinner oss fortfarande i tidiga diskussioner om det här. Vi är försiktiga. Som ni vet finns det ju många remakes därute som är under utveckling.

Kolla in trailern:


| 21 januari 2017 16:45 |